Strak stucwerk met oog voor detail.

Veel gestelde vragen

stucadoors

Veel gestelde vragen​

Dat hangt van meerdere factoren af, denk daarbij aan de tijd van het jaar, de laagdikte en de afwerking. Dunpleister is nagenoeg altijd binnen twee dagen droog, traditioneel stucwerk daarentegen duurt vaak wel 1 tot 2 weken.

Ja, een gestukadoord oppervlak is bijna nooit helemaal mooi wit van kleur dus optisch gezien is het ook niet mooi. Naast het feit dat een geschilderd oppervlak er mooier uitziet is het ook goed te reinigen als u voor kwalitatief goede latex kiest. Kiest u voor één van onze voordeelpakketten met latex spuitwerk dan bent u van al deze voordelen voorzien.

Nee, er is geen stucadoorsbedrijf dat kan garanderen dat er naderhand geen scheuren ontstaan. Wel doen wij er alles aan om dit zoveel mogelijk tegen te gaan, denk hierbij aan gaasband waar nodig en het afkitten van alle inwendige hoeken van het stucwerk. Gaasband plaatsen wij op een manier dat we de eventuele scheur zoveel mogelijk richting de hoek sturen, zodat deze later weer makkelijk bij te werken is met een nieuwe kitlaag.

Dat hangt natuurlijk af van de werkzaamheden die verricht moeten worden en het aantal vierkante meters. Gemiddeld zijn we ongeveer 1 tot 2 weken bezig met een woning.

Er zit veel verschil in de kwaliteit van latex, wij werken uitsluitend met hoogwaardige schrobklasse 1 latex die afneembaar is. Let er wel op dat u zeer grote vlekken niet altijd af kunt nemen, het is nooit de bedoeling om u gespoten wanden te gaan schrobben zoals de naam misschien doet vermoeden. Ook is het belangrijk om de wand bij u gasfornuis na het latex spuitwerk nog te behandelen met een doorzichtige beschermlaag omdat anders hete vetspetters in de latex kunnen branden.

Wij nemen bij elke klus al het afval mee dat wij gemaakt hebben en laten u woning bezemschoon achter.

Om de oppervlakte van wanden te berekenen telt u alle lengtes bij elkaar op en vermenigvuldigd deze met de hoogte. Om de oppervlakte van plafonds te bereken vermenigvuldigd u de lengte van de ruimte met de breedte. Als u twijfelt of er niet uit komt dan kunt u altijd de bouwtekeningen doorsturen en berekenen wij de oppervlakte voor u.

Omdat wij uitsluitend met de beste materialen werken en volgens alle normen die daarbij horen mogen wij u 5 jaar garantie geven op ons stucwerk. Let wel op dat de garantie niet van toepassing is op krimpscheuren. Als wij klaar zijn met onze werkzaamheden krijgt u van ons een garantiecertificaat.

Dat is bij elke klus verschillend. Wij sturen u altijd onze checklist met de offerte mee waar u alle aandachtspunten na kunt lopen zodat u altijd goed voorbereid bent.

Jazeker, als de oppervlaktes bekend zijn kunnen wij u altijd een offerte geven. Meestal krijgt u van u aannemer een opleverperiode en later de exacte datum. Als u de opleverperiode doorgeeft aan ons dan houden wij er rekening mee in de agenda, als u later de exacte datum doorkrijgt van u aannemer kunnen we samen een definitieve afspraak maken om de werkzaamheden in te plannen.

Ja en nee, bij nieuwbouwwoningen is het voor iedereen het makkelijkst als wij onze werkzaamheden verricht hebben voordat de eindvloer er in komt, dan hoeft er niks afgeplakt te worden. Bij een klus waar de huidige vloer blijft liggen dient deze wel altijd afgedekt te worden met stucloper en bij elke overlapping en tegen de wanden aan met duct tape afgeplakt te worden.  Met plastic of kranten etc. afplakken is niet mogelijk want dat blijft niet op z’n plaats liggen. Wij kunnen uiteraard ook alle vloeren afdekken voor u.

Scroll naar boven

Nieuwbouwwoning?

Bekijk snel onze actieprijzen

Nieuwbouwwoning?

Bekijk snel onze actieprijzen

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten